پیش نویس

ساخت وبلاگ

به نام آن خداوندی که سُجده تنها شایسته اوست!

 


     چنانچه از نام سبک معماری اسلامی پیداست كه پیدایش این نوع تعمیرات با به ميان آمدن اسلام رونما و ترويج یافت و الگو های آن را می توان در بناهای از قبیل مساجد، مدارس، آرامگاه ها، كاخ ها، دژها، قلعه ها و غیره بنا های اسلامی مشاهده نمود. مسجد از جمله مکان مقدس و یکتا پرستی است که به منظور اسلام شناسى ساخته می شده و یکی از نیازمندی های اشد جامعه اسلامی در کره زمین به شمار می رود، نخستین بار پیامبر بزرگ اسلام (ص) جهت اداء نماز و آگهی دهی مسائیل اسلامی مکان مشخص را به نام مسجد قباء اعمار كرد که معماری مسجد از آن زمان سرچشمه گرفت. مساجد به شیما و نما های گوناگون و مرغوب اعمار می گردند که ویژگی و نماد بنا های اسلامی عبارتند از منار، محراب، گنبد، مقرنس، رواق، منبر، کتیبه و غیره است که به ظاهر و باطن ساختمان آن زینت افزا بوده و سیمای مشخص را برملا می نماید.

     با وجود صدها مسجد كهن و جديد كه در اين كشور (افغانستان) از گل خام و آهن كانكريت اعمار گرديده است، تاهنوز يك مسجد كمپلكس با همه خواسته هاى معمارى و مهندسى جریان اسلامی اعمار نگردیده است و هيج يك نهاد حكومتى به چنين ابتكار گام نبرداشته است تا کامپلکس مسجد پاسخگوی همه خواسته های معماری اسلامی باشد. اينك مى خواهیم طراح و تيوريسن آيديا بزرگ مسجد کامپلکس باشیم تا مهندسين و معماران نهاد های ذیربط به ویژه وزارت ارشاد، حج و اوقاف در اعمار این چنین بنا ها بازنگری کرده نواقص و كمبودى هاى موجود در جامعه را اصلاح نمايند. و مساجد پسین را حتی الامکان با در نظرداشت همه خواسته های معماری اسلامی معیاری بسازند.

     واژه مسجد تنها به مفهوم پرستش و سر گذاشتن به درگاه خداوند نیست، بلکه مسجد مكان مقدس است كه بزرگی، شایستگی، تميیزی و اجتماعی بودن اسلام را در جامعه تبارز می دهدآموزش، پرورش، نظافت، جهاد، سعی، دادگری، برابری و همه روش و راهکار های انسانیت در همین مکان مقدس آموختانده می شود. هر آن قدر در باره ویژگی و اهمیت واژهء مسجد نویسیده شود اندك است، فقط کوتاه باید نوشت که مسجد مهد انتخاب سرنوشت انسانیت و اسلاميت است.

پدیده معماری...
ما را در سایت پدیده معماری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8civil-constructions3 بازدید : 136 تاريخ : دوشنبه 9 ارديبهشت 1398 ساعت: 2:42