شهرک لاله واقع قصبه خانه سازی شهر کابل

ساخت وبلاگ

تاريخ : ۱۳۹۶/۰۶/۰۱

کار ساخت و ساز شهرک لاله واقع قصبه خانه سازی شهر کابل چندین سال است که معلق مانده است:

ریاست تصدی خانه سازی برای نخستین بار به اساس نیازمندی های مراجع امنیتی و ارتش کشور مطابق مصوبه شماره 17 مورخ 19/02/1395 شورای عالی اقتصادی جهت خریداری 218 باب آپارتمان بلاک های رهایشی این شهرک را که به شیوه تکنالوژی نوین از قالب های تونلی تا به پانزده طبقه ساخته شده است، تا هنوز نسبت مشکلات تخنیکی کار رویکاری و تزئیناتی آن باقی مانده که بنابر سفارشات معماری در ساختار این بلاک ها نواقص تخنیکی موجود است. روی این مسئله نماینده وزارت های دفاع ملی، شهر سازی و مسکن و اقتصاد بار بار در محضر اراکین بلند رتبه حکومتی بحث و تبادل نظر داشته اند. مقدار هزینه تخصیص یافته در پروژه نامبرده پنج صد میلیون افغانی می باشد که قیمت ارایه شده از طرف وزارت محترم شهرسازی برای وزارت دفاع ملی در فی متر مربع مساحت اپارتمان ها مبلغ 470 دالر آمریکایی تثبیت گردیده که نظر به فروش قیمت عادی در فی متر مربع مبلغ بیست دالر آمریکایی تخفیف در نظر گرفته اند.

نواقص جزئی و کلی کنونی این پروژه بنابر بر معیار ها و استندرد های ملی و بین المللی چشمگیر بوده که از سوی متخصصین قلمداد شده و تاهنوز راه حل اصلاحی معقول جستجو نگردیده است. از آن جائیکه کار رویه کاری تزئیناتی یک باب آپارتمان این شهرک به گونه نمونه به پایه اکمال رسیده است افزون به نواقص تخنیکی ساختار ساختمان، اطاق ها، تشناب ها، دهلیزها و آشپزخانه آن از کلکین ها و دروازه ها و الماری ها از مواد پی وی سی می باشد که باید کلکین، دروازه و الماری از چوب چهارتراش باکیفیت کشور ساخت می گردید، و به جای کف پوش های چوبی ماشینی و صنعتی توریدی بی کیفیت در صحن دهلیزها، تشناب ها و اطاق ها از سنگ مرمر وطنی که تصدی خانه سازی در تولید آن نقش برازنده دارد استفاده می گردید از نگاه کیفیت، پایداری، مقاومت و بهداشت نیز ارزشمند بوده و به اقتصاد کشور تأثیر مستقیم دارد. آموزه های بهداشتی بازگو می کند که کاربرد مواد پلاستیکی و صنعتی در اماکن آسیب برانگیز بوده و حتی کاربران را به بیماری های دشوار درمان سرطانی دچار می سازد که نمونه مهم آن کاربرد مواد بیماری زا چون مواد های کیمیاوی و پولیمیری در اجزای و عناصر ساختاری و رویه کاری اماکن در حال ساخت و ساز می باشد. چوب و سنگ مواد طبیعی است که تا صد سال قدامت داشته و هیچ نوع اثر منفی بهداشتی ندارد اما مواد پلاستیکی، ترکیبی و صنعتی مانند پی وی سی، روی کش های صنعتی وغیره مواد توریدی روز پس از چند سال محدود از اثر گرما و سرما کیفیت خود را از دست داده عامل تجمع میکروب ها، بوی نا مطبوع می گردند که در نهایت آسیب آور خواهد بود.

 

فرستاده شد توسط : انجنیر ضیأ احدی

پدیده معماری...
ما را در سایت پدیده معماری دنبال می کنید

برچسب : شهرک,لاله,واقع,قصبه,خانه,سازی,کابل, نویسنده : 8civil-constructions3 بازدید : 230 تاريخ : شنبه 4 شهريور 1396 ساعت: 3:32