چرا بهترین منبع عایداتی کشور راکد مانده است؟!

ساخت وبلاگ

قصر نوروز پغمان که در سال ١٣٩٢ خورشیدی در زمان کوتاهی بر بلندای تپه پغمان بنأ شد، طراحی و ساختمان آن توسط کار شناسان داخلی انجام شده و به هزینه تخمینی ٦.٥ میلیون دالر آمريكايى از بودجه انکشافی وزارت شهرسازی و برعلاوه، ساختمان های قصر، محوطه آن بیشتر از پانزده میلیون دالر هزینه برداشته است، اما هیچ شهروند و جهان گرد را در آن اجازه ورود نمی دهند، حالانکه هفته وار به هزارها تن به خاطر تفریح و هواخوری وارد دره پغمان می گردند.
محوطه آن دارای مساحت بيش از سی هکتار زمین است که پر از درختان و گل های زيباست و گلدان های شمعدانی حس نوستالژی را برای بيننده ايجاد می کند.
اين قصر زيبا نمايی از سنگ های مرمر سفيد و طوسی دارد، همچنين اندرون اماکن آن از چوب های چهارتراش کنرها ساخته شده و با قالين های دست بافت و گران بهای وطنی کف پوش شده است. در طبقه همکف، سالن کنفرانس با گنجايش بيش از سی تن وجود دارد؛ همچنين تالاری با بيش از پنج صد تن گنجايش در آن تعبيه شده است. طبقه فوقانی آن دارای سالنی است که تابلوهايی به سبک سوخته کاری چوب با دستخط هنرمندان افغانی از تصاوير زمام داران کشور از قرن چهارم مهتابی به چشم می رسد که از سلطان محمود غزنوى آغاز شده و تا این زمان چون احمد شاه مسعود، محمد حامد کرزی و محمد اشرف غنی را در پی دارد. 
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری بیشتر از هفت هزار اصله نهال و یک هزار بته گل های گوناگون را در اطراف قصر غرس نموده است. جاده ایکه به طرف قصر پغمان می رود با درختان بزرگ در هر دو طرف تزئین گردیده است.
اگر از زمان ساخت و بازگشایی آن اجازه ورود به تماشاچیان در برابر پرداخت هزینه اندک داده می شد تاکنون درآمد این جایگاه تفریحی خیلی ها درخور ستایش و قابل محاسبه مى بود.

فرستاده شد توسط : انجنیر ضیأ احدی

پدیده معماری...
ما را در سایت پدیده معماری دنبال می کنید

برچسب : بهترین,منبع,عایداتی,کشور,راکد,مانده,است؟, نویسنده : 8civil-constructions3 بازدید : 146 تاريخ : شنبه 4 شهريور 1396 ساعت: 3:32